skip to Main Content
Contact 06 - 55 157 816 info@meditool.nl

Laparoscopie

Diagnostische laparoscopie

Tijdens de ingreep onderzoekt de chirurg de organen in de buikholte: O.a. de baarmoeder, de eileider en de eierstokken. blindedarm, een deel van de lever, de galblaas en een groot deel van de darm kunnen beoordeeld worden. De chirurg maakt meestal een incisie in de onderrand van de navel en brengt door die incisie een verrus naald in de buikholte. Hierdoor wordt de buik gevuld met koolzuurgas. Zo ontstaat ruimte in de buik om de verschillende organen te zien. Daarna brengt de chirurg via dezelfde incisie de laparoscoop in de buik en sluit deze aan op een videocamera en koudlichtkabel. Via een incisie met een trocar worden andere instrumenten in de buikholte gebracht.. Een enkele keer is nog een derde incisie aan de zijkant van de buik noodzakelijk, om met een extra hulpinstrument beter zicht te krijgen op de organen.

Operatieve laparoscopie

De operatie gaat van start zoals bij een diagnostische laparoscopie. Er wordt een incisie onder de navel gemaakt, en de buik wordt opgeblazen. Afhankelijk van de operatie die men wenst uit te voeren, dienen één of enkele bijkomende incisies met werkkanalen in de buik te worden aangebracht. Deze kunnen dan worden gebruikt om operatie-instrumenten in de buik binnen te brengen.

In het begin werd deze techniek vooral gebruikt voor een sterilisatie. Tegenwoordig kan men verschillende operaties via deze weg uitvoeren: Losmaken van verklevingen, wegname van een eileider, wegname van een eierstok cyste of de eierstok zelf, behandeling van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, wegname van bepaalde fibromen, wegname van de baarmoeder, het vast zetten van de maagwand.

Voordelen van laparoscopie:

  • Verminder de pijnklachten na de operatie.
  • Aanzienlijke vermindering van de vorming van littekenweefsel.
  • De darmen komen weer sneller op gang.
  • Het verblijf in de kliniek is korter.
  • De patiënt heeft een algeheel sneller herstel.

Bel 0655 157 816 of mail  info@meditool.nl voor een afspraak en wij maken u een persoonlijke aanbieding.

Meditool heeft voor de verschillende onderdelen van laparoscopieapparatuur een programma van;

  • Monitoren: Sony en Lenke
  • Xenon lichtbronnen: Storz, Wolf en Olympus,
  • Camera’s: Storz Wolf en Wisap
  • Insuflatoren: Storz Wisap

Wij kunnen deze producten met de juiste service ondersteunen en indien noodzakelijk repareren.

Het instrumentarium kunt u bij ons samenstellen uit een voorraad gebruikte en nieuw materiaal. Wij hebben grote partijen opgekocht en completeren dit met het programma van Medicon. Wij concentreren ons bij aankoop op systemen volgens de Storz maatvoering.

Instrumenten set Laparoscopie

Normaal € 3.284,-

Setprijs € 2.850,-

Verres naald 100 mm
Laparoscoop Ø 5.0mm 300 mm 0°
Trocarhuls Ø 5.0 mm 2 stuks
Trocar Ø 5,0 mm 2 stuks
Bipolaire coagulatietang
Biopolaire instr. kabel
Endoscopische paktang

Endo weckcliptang

Normaal € 971,-

Setprijs: € 631,-

Trocarhuls Ø 10 mm
Trocar Ø 10 mm

Back To Top

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen